Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Έτος Ίδρυσης 1929

Γιορτή Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς 2015

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

01-11-15: Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 οι πολύτεκνοι της Λιβαδειάς και των περιχώρων γιόρτασαν τους προστάτες τους Αγίους Τερέντιο-Νεονίλλα και επτά παιδιά τους.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς και άρχισε με  Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος στο μεστό και γεμάτο νοήματα λόγο του  τόνισε την μεγάλη σημασία της Ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης σαν βασικό κύτταρο για ομαλή κοινωνική ζωή και εθνική ενότητα και συνοχή, έδωσε τις θερμές του ευχές στους πολύτεκνους της περιοχής και προσέφερε το συμβολικό ποσό των 500 € στο Σύλλογο για τις ανάγκες των μελών του.

Τέλος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της τοπικής Εκκλησίας για συμπαράσταση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα στις πολυμελείς και αδύναμες οικογένειες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Σανιδάς αναφέρθηκε συνοπτικά στο νόημα της γιορτής, τόνισε το μαρτυρικό τέλος των τιμωμένων αγίων για τη Χριστιανική Πίστη και συσχέτισε τη θυσία τους με το θυσιαστικό πνεύμα των πολυτέκνων γονέων « που επιλέγουν να φέρουν στο κόσμο και να μεγαλώσουν πολλά παιδιά σε πείσμα της οικονομικής κρίσης και του ευδαιμονισμού που έχει εισβάλει στην Ελληνική Κοινωνία και ιδίως στη νεολαία μας ».

 Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γραμματέας του Συλλόγου  κ. Παναγιώτης Περγαντάς ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε:

 Στην κρίσιμη ιστορική συγκυρία που βρισκόμαστε ως Ελληνισμός, το Δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Χώρα και θα έπρεπε να ήταν η Πρώτη Προτεραιότητα, όλων των κυβερνήσεων. Αλλά δυστυχώς αυτές κωφεύουν. Ακόμα και τώρα που οι γεννήσεις στην Ελλάδα υπολείπονται των θανάτων, οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν, παραβλέποντας την «Αλήθεια της Ζωής».  

 Η Ελλάδα γερνάει, γιατί σβήνει η «Ελπίδα της Ζωής» που δεν είναι άλλη από τα παιδιά.  Το μήνυμα των  πολυτέκνων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τα παιδιά είναι η Ελπίδα για την Ελευθερία και την Ασφάλεια της Χώρας. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το είπε 2.500 χιλιάδες χρόνια πριν ο Περικλής στον Επιτάφιο λόγο του, όπως μας μεταφέρεται από το Θουκυδίδη.

"καρτερεῖν δὲ χρὴ καὶ ἄλλων παίδων ἐλπίδι,
οἷς ἔτι ἡλικία τέκνωσιν ποιεῖσθαι· ἰδίᾳ τε γὰρ τῶν οὐκ

ὄντων λήθη οἱ ἐπιγιγνόμενοί τισιν ἔσονται, καὶ τῇ πόλει
διχόθεν, ἔκ τε τοῦ μὴ ἐρημοῦσθαι καὶ ἀσφαλείᾳ, ξυνοίσει".

Τί λέει λοιπόν, ο Περικλής στους Αθηναίους, τιμώντας τους νεκρούς του πρώτου έτους του Πελοποννησιακού Πολέμου; Παροτρύνει τους νέους Αθηναίους, να αποκτήσουν και άλλα παιδιά, γεγονός που θα ωφελήσει την πόλη διπλά. Αφενός να μην ερημώσει, αφετέρου θα την κάνει πιο ασφαλή.

Εμείς οι πολύτεκνοι παροτρύνουμε τους νέους  να  δημιουργήσουν τις δικές τους μεγάλες οικογένειες. Η ευζωία βρίσκεται στην πολυτεκνία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, από το να ανατρέφεις παιδιά.  Και σε όσους φοβούνται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει η ανατροφή των παιδιών, θα θέλαμε να τους θυμίσουμε πως οι γονείς και οι παππούδες μας αντιμετώπισαν μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα. Αλλά ποτέ δεν έπαψαν να ελπίζουν και να λένε « Έχει ο Θεός». Η Ελπίδα θα έρθει, όταν οι νέοι ξαναβρούν την  « Αλήθεια της Ζωής » και πούνε ξανά  « Έχει ο Θεός ».

Ακολούθησε τιμητική βράβευση 4 νέων υπερπολυτέκνων οικογενειών εκλεκτών μελών του Συλλόγου που ήσαν οι ακόλουθες :

-         Ιερέας Γεώργιος και Κων/να Γούλα με 6 ανήλικα παιδιά

-         Χαράλαμπος και Ναταλία Ζερζελίδη  με 7 ανήλικα παιδιά

-         Γεώργιος και Αικατερίνη Κουτσοδήμου με 5 ανήλικα παιδιά

-         Χήρος Θαλασσινός Μήτσου με 5 ανήλικα παιδιά.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Γιώτα Πούλου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Σανιδάς και ο Αντιδήμαρχος Λιβαδειάς κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος.

Στη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του  Ι. Ναού,  απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φ. Παπαθωμά όσο και η Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Γ. Πούλου, εξαίροντας την πολύτεκνη οικογένεια και υποσχέθηκαν συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας με το Σύλλογο ώστε να συμπαρασταθούν σε τοπικό επίπεδο στις μεγάλες ανάγκες των πολυτέκνων και των οικογενειών των.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναζήτηση