Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Έτος Ίδρυσης 1929

Εκδήλωση Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς 2016

14-02-16: Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς πραγματοποίησαν σε συνεργασία εκδήλωση- γιορτή προς τιμήν της Ελληνικής Οικογένειας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ στη Λιβαδειά.

 

Η όλη γιορτή περιελάμβανε:

Ευλογία Βασιλόπιτας του Συλλόγου  Πολυτέκνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και ευχές στους πολύτεκνους  για το νέο έτος 2016.

Τόνισε το σοβαρό και σημαντικό έργο που επιτελούν οι πολύτεκνες οικογένειες, που με θυσίες και αγωνία φέρνουν στον κόσμο, ανατρέφουν και αποκαθιστούν 4 και περισσότερα παιδιά και διαβεβαίωσε για το αμέριστο ενδιαφέρον της Εκκλησίας  για τη διατήρηση και ενδυνάμωση του Ιερού Θεσμού της φυσιολογικής πολυμελούς οικογένειας σε αντίθεση με τα ξενόφερτα μοντέλα της ελεύθερης συμβίωσης ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Νικόλαος Σανιδάς αφού απηύθυνε θερμές ευχές στους πολύτεκνους αναφέρθηκε στην Συνταγματική Επιταγή του άρθρου  21 όπου σαφώς αναφέρεται η υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους να προστατεύει την οικογένεια, το γάμο και την μητρότητα, που είναι τα θεμέλια για την συντήρηση και προαγωγή της κοινωνίας και όπου επίσης προβλέπεται η ειδική φροντίδα της Πολιτείας στην πολύτεκνη οικογένεια.

Στο τέλος συνεχάρη την Τοπική Εκκλησία για το θερμό και ειλικρινές ενδιαφέρον της στην οικογένεια και ιδιαίτερα στην πολύτεκνη, αφού με όλες τις κοινωνικές της δομές και τα προγράμματά της , συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στα προβλήματά τους.

Βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κ. Αικατερίνη Μαρκατσέλου -Λαουλάκου, Εκπαιδευτικός (Φιλόλογος) –πολύτεκνη Μητέρα με θέμα:

 «Πολυτεκνίας έργα και ημέρες».

Στην μεστή, περιεκτική και βιωματική ομιλία της η ομιλήτρια τόνισε το πνευματικό – χριστιανικό στοιχείο της πολύτεκνης οικογένειας και το βαθύτερο νόημα της πολυτεκνίας – ευτεκνίας που είναι η προσφορά αγάπης από τους γονείς στα παιδιά και η συμπόρευση πολλών παιδιών και γονέων σε πνεύμα αλληλοβοηθείας , αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης.   

Η εκδήλωση έκλεισε με την τιμητική βράβευση από την τοπική Εκκλησία δέκα νέων πολύτεκνων οικογενειών μελών του Συλλόγου πολυτέκνων στις οποίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προσέφερε και ενδεικτική οικονομική βοήθεια.

Οι οικογένειες είναι οι εξής:

Τσαπρούνης Αθανάσιος – Σασιάκου Σοφία με   5    παιδιά

Μπάλιος Δημήτριος – Κωστοπούλου Λουκία με5   παιδιά

Κοντοχρήστος Ευάγγελος-Στογιάννη Δέσποινα με 5 παιδιά

Βέργος Παντελεήμων - Μπόζοβιτς Μαρία με  4 παιδιά

Μηνάς Ευάγγελος-Αργυροπούλου Πολυξένη με 4 παιδιά

Λοιδόρης Ηλίας - Κατή Βασιλική  με 4  παιδιά

Μιχόπουλος Ευθύμιος - Κατσαρού Ελευθερία με 4 παιδιά

Ρέτσας Ευριπίδης - Κατσαούνη Παναγιώτα  με  4   παιδιά      

Ντάφος Γεώργιος - Κοτοπούλη Κων/να με  4  παιδιά

Σγαρίλος Ιωάννης - Καραίσκου Σπυριδούλα  με  4 παιδιά

Η γιορτή είχε τεράστια επιτυχία με την μεγάλη συμμετοχή των πολυτέκνων γονέων και παιδιών που δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος   κ.   Χάρης Σανιδάς,    ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης μας.

Αναζήτηση