Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Έτος Ίδρυσης 1929

Επιστολή στο Υπουργό Κο Ξυδάκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                     Λιβαδειά 02/03/2016

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                                Αρ. πρωτ. 10

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Ξυδάκη

     Με κατάπληξη ακούσαμε τις απίστευτες δηλώσεις σας στις 29/02/2016 σύμφωνα με τις οποίες το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας θα λυθεί με την «ενσωμάτωση» των προσφύγων-λαθρομεταναστών που ανεξέλεγκτα εισέρχονται στην χώρα μας.

     Δεν αντιλαμβάνεστε άραγε τους προφανείς κινδύνους που η χώρα μας διατρέχει με τον εγκλωβισμό δεκάδων σήμερα και εκατοντάδων αύριο χιλιάδων αλλοδαπών σε αυτή. Κίνδυνοι κοινωνικοί ,εθνοτικοί ,φυλετικοί ,θρησκευτικοί.

     Είναι δυνατόν η πατρίδα μας, με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση ,με το κλείσιμο επιχειρήσεων, με την καλπάζουσα ανεργία,  να «ενσωματώσει»  τόσες χιλιάδες ξένους και να δώσει προοπτική και ελπίδα σε αυτούς όταν δεν μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά της;

    Ποια λογική υπάρχει σε αυτή την χώρα που διώχνει τους μορφωμένους νέους της κατά χιλιάδες στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας και ζωής και παράλληλα καμαρώνει ότι θα λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα με τους αλλοεθνείς;

    Η κυβέρνηση ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό και τους Έλληνες και πρώτιστη υποχρέωση της είναι αυτούς να υπηρετεί  και σε αυτούς να συμπαραστέκεται.

    Είναι μέγας παραλογισμός η άποψη ότι η Ελλάδα μας, που είναι παρίας και ζητιάνος της Ευρώπης , να μπορεί να στηριχθεί δημογραφικά και οικονομικά στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες μετανάστες που ουσιαστικά δεν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας αλλά στόχο έχουν να περάσουν στην Ευρώπη.

   Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας ΑΣΠΕ και οι πολυτεκνικοί σύλλογοι της χώρας μας έχουν σημάνει εδώ και χρόνια συναγερμό για το δημογραφικό μαρασμό στην πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εφιαλτική μορφή και έχουμε καταθέσει προτάσεις για την επίλυση του με κέντρο βάρους την ενδυνάμωση και ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας.    

    Δυστυχώς η πολιτεία ούτε πριν ούτε τώρα αντιλαμβάνεται το κρίσιμο πρόβλημα της δημογραφικής κατάρρευσης στη χώρα μας  . 

   Κε Υπουργέ

    Μην προσπαθείτε με άστοχους, επιπόλαιους και ερασιτεχνικούς συλλογισμούς να ωραιοποιείτε την θλιβερή κατάσταση της ακατάσχετης και μαζικής προσφυγικής ροής στη πατρίδα μας και τους ορατούς κινδύνους από τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα.   

    Αναλογισθείτε τις τεράστιες ευθύνες σας απέναντι στον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας .

Συνεργαστείτε όλες οι πολιτικές δυνάμεις και με ομοψυχία προλάβετε την Εθνική Τραγωδία που πλησιάζει την Ελλάδα μας πριν να είναι πολύ αργά. 

 

                                                       Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας

Νικόλαος Σανιδάς                                                              Παναγιώτης Περγαντάς       

Αναζήτηση