Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Έτος Ίδρυσης 1929

Εκδήλωση τιμής στην Οικογένεια

29-1-2017:

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς πραγματοποίησαν σε συνεργασία εκδήλωση-γιορτή προς τιμή της Ελληνικής Οικογένειας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ στη Λιβαδειά.

Η όλη γιορτή περιελάμβανε :

-Ομιλία από την Κα Ευαγγελία Ψαρά-Παπαδημητρίου, Εκπαιδευτικό (φιλόλογο)-Πολύτεκνη Μητέρα με Θέμα :«Ο λόγος των τριών Ιεραρχών και η οικογένεια»
Στη μεστή, περιεκτική και βιωματική ομιλία της η ομιλήτρια τόνισε την μεγάλη σημασία που δίνουν στην οικογένεια και στο ρόλο των γονέων οι Τρείς Ιεράρχες των οποίων τη μνήμη εορτάζει η Εκκλησία στις 30 Ιανουαρίου.
Για τους Τρείς Ιεράρχες η οικογένεια είναι ο χώρος και τρόπος για συνύπαρξη και συμπόρευση των γονέων, άνδρα και γυναίκας σε κλίμα αγάπης και σεβασμού, και επίσης ο χώρος θυσιαστικής προσφοράς για σωστή ανατροφή και αγωγή των παιδιών τους.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον πνευματικό-θρησκευτικό ρόλο που πρέπει να καλλιεργούν στις ψυχές των τέκνων οι γονείς και στην ανάγκη να υπάρχει μέσα στην οικογένεια πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης στις σχέσεις γονέων και παιδιών.
-Ακολούθησε Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και ευχές στους πολύτεκνους για το νέο έτος 2017.
Τόνισε το σοβαρό και σημαντικό έργο που επιτελούν οι πολύτεκνες οικογένειες, που με θυσίες και αγωνία φέρνουν στον κόσμο, ανατρέφουν και αποκαθιστούν 4 και περισσότερα παιδιά και διαβεβαίωσε για το αμέριστο ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τη διατήρηση και ενδυνάμωση του Ιερού Θεσμού της φυσιολογικής πολυμελούς οικογένειας σε αντίθεση με τα ξενόφερτα μοντέλα της ελεύθερης συμβίωσης ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών.
Τέλος έκανε Ιδιαίτερη αναφορά και εξέφρασε την αντίρρηση του στην εγκύκλιο που το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε πρόσφατα στις Δ/νσεις Β΄θμιας εκπαίδευσης με την οποίαν επιβάλλεται στα Γυμνάσια η υλοποίηση Θεματικής Εβδομάδας στο ζήτημα «εμφύλων ταυτοτήτων και αποδόμησης εμφύλων στερεοτύπων».
Με την εγκύκλιο αυτή ουσιαστικά επιδιώκεται η «αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών» σε σχέση με τις ισχύουσες απόψεις περί των 2 φύλων και μάλιστα άνευ της γνώμης των γονέων.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αντιεπιστημονική αυτή μεθόδευση του Υπουργείου και κάλεσε τους γονείς και καθηγητές να αντιδράσουν στην εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου.
-Ακολούθησε η τιμητική βράβευση από την Τοπική Εκκλησία 10 νέων Πολύτεκνων οικογενειών μελών του Συλλόγου στις οποίες ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε και οικονομική βοήθεια
Οι οικογένειες είναι οι εξής :
1)Κολοκυθάς Χρήστος-Κλόκουζα Παναγιώτα με 6 παιδιά
2)Γερασίμου Θεόδωρος-Λουκά Χάϊδω με 5 παιδιά
3)Μηνάς Ευάγγελος-Αργυροπούλου Πολυξένη με 5 παιδιά
4)Γιαμαρέλος Παναγιώτης-Αναστασίου Μαρία με 4 παιδιά
5)Τριάντης Γεώργιος-Χασάνδρα Αικατερίνη με 4 παιδιά
6)Γρίβας Γεώργιος –Γεωργίου Ευαγγελία με 4 παιδιά
7)Παπούλιας Θεόδωρος-Παναγιωτίνου Άννα με 4 παιδιά
8)Κουσούκης Δημήτριος –Ανέττα Νικολίτσα με 4 παιδιά
9)Κολοβός Ζαχαρίας –Γκάφα Αικατερίνη με 4 παιδιά
10)Σιδηράς Δημήτριος –Κλιούμη Νικολέτα με 4 παιδιά
- Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Νικόλαος Σανιδάς συνεχάρη την Τοπική Εκκλησία για το θερμό και ειλικρινές ενδιαφέρον της στην οικογένεια και ιδιαίτερα στην πολύτεκνη, αφού με όλες τις κοινωνικές της δομές και τα προγράμματά της, συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στα προβλήματά τους.
Επίσης αφού απηύθυνε θερμές ευχές στους πολύτεκνους, αναφέρθηκε στην Συνταγματική Επιταγή του άρθρου 21 όπου σαφώς αναφέρεται η υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους να προστατεύει την οικογένεια, το γάμο και την μητρότητα, που είναι τα θεμέλια για την συντήρηση και προαγωγή της κοινωνίας και όπου επίσης προβλέπεται η ειδική φροντίδα της Πολιτείας στην πολύτεκνη οικογένεια.
Τέλος κάλεσε τους πολύτεκνους να συμμετάσχουν ομαδικά στην πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά μπαμπάς και παιδιά» που μοναδικό στόχο έχει τη στήριξη προστασία και προβολή του θεσμού της οικογένειας στην παραδοσιακή, φυσιολογική και λογική της μορφή.
-Ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιττας του Συλλόγου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.
Στην συνέχεια η τοπική εκκλησία, προσέφερε δώρα στα παιδιά των πολυτέκνων τα οποία είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα και με τις φωνές εκδήλωσαν την χαρά τους.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την υπέροχη μικτή χορωδία της πόλης μας «ΕΡΚΥΝΑ» που συνοδεία της εξαίρετης πιανιστα κ. Κατερίνα Μπότση και με την μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου κ. Τοντόρ Καμπακτσίεφ παρουσίασε πλούσιο πρόγραμμα Ελληνικών και ξένων τραγουδιών .
Η γιορτή είχε τεράστια επιτυχία με την μεγάλη συμμετοχή των πολύτεκνων γονέων και παιδιών που δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς κ. Χρήστος Κυπραίος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης , ο τέως βουλευτής κος A. Kουτσούμπας και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης μας.                               Πατήστε εδώ για την ομιλία της Κας Ευαγγελίας Ψαρά-Παπαδημητρίου.

Αναζήτηση