Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Έτος Ίδρυσης 1929

Στην Παναγία η Σκριπού φέτος ο ετήσιος εκκλησιασμός των Πολυτέκνων της Επ. Λιβαδειάς

11-11-18:Τον ετήσιο εκκλησιασμό τους πραγματοποίησαν φέτος στο χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Παναγίας η Σκριπού τα μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων Λιβαδειάς,

ανήμερα της εορτής του Αγίου Μηνά. Το αξιοσημείωτο είναι πως – παρ` όλη την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα, τη Στερεά Ελλάδα και τη Βοιωτία –ο Ορχομενός κατέχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πολύτεκνων οικογενειών!

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασσία που έκανε ο – επίσης πολύτεκνος – π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Λιβαδειάς κ. Νικόλαος Σανιδάς, πλαισιωμένος από τα μέλη του ΔΣ, πραγματοποίησαν συμβολικές βραβεύσεις με ανάλογο χρηματικό ποσό στις νέες πολύτεκνες οικογένειας που προστέθηκαν στην Ένωση από την πόλη μας, οικογένειες όπως του Σπύρου και της Αρετής Τσιγιάννη, του Βαγγέλη και της Ελένης Μιχαλόπουλου, καθώς και άλλων οικογενειών από την ευρύτερη περιοχή μας όπως του Γιάννη και της Βασιλικής Ρούτη, κ.α. 

Είχε προηγηθεί ομιλία από την πρεσβυτέρα κα Μαρία Συμεών. Στην ομιλία του ο κ. Σανιδάς καυτηρίασε τα αντικίνητρα της πολιτείας απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια, μίλησε για την αξία της ενίσχυσης του ελληνικού πληθυσμού που δυστυχώς φθίνει ιδιαίτερα μετά το 2010 αλλά και για τις χαρές ενός πολύτεκνου πατέρα και μιας πολύτεκνης μητέρας.  Όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο ομιλητής, "η τιμή στην πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί μία υπενθύμιση πως το δημογραφικό είναι το πιο σημαντικό εθνικό θέμα για το οποίο η πολιτεία επί σειρά ετών αδιαφορεί".

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον π. Χαράλαμπο για τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια και με απόφαση του ΔΣ του πρόσφεραν συμβολικά ένα λεύκωμα για τις αλησμόνητες πατρίδες, καθώς κι ` εκείνος ως πρόσφυγας από την Κύπρο, μεταφυτεύτηκε στον τόπο μας και ρίζωσε στον Ορχομενό προσφέροντας για πάνω από 35χρόνια ένα πλούσιο πνευματικό έργο.

Ο π. Χαραλάμπος, εμφανώς συγκινημένος για την τιμή στο πρόσωπό του, πρόσφερε στην Ένωσή τους μια εικόνα της Μεγαλόχαρης, ανάμνηση του θαύματος της 10ης Σεπτεμβρίου 1943, για τα γραφεία της Λιβαδειάς, την οποία παρέλαβε ο Γραμματέας της Ένωσης Πολιτέκνων Λιβαδειάς κ. Παναγιώτης Περγαντάς.

Στον εκκλησιασμό παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Σανιδάς, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης, ο τ. Βουλευτής κ. Μιχάλης Γιαννάκης, κ.α.

Η ετήσια αυτή συνάντησή τους, ολοκληρώθηκε με δεξίωση που δόθηκε στα κελιά της Σκριπούς.

 

Αναζήτηση